tiistai 25. syyskuuta 2012

sieniä sateella

Tänään oli töissä aivan kauhea päivä. Kaikki tekniset laitteet olivat minua vastaan ja neljä oppituntia kuudesta tökki sen takia. Olin niin puhki työpäivän jälkeen, että peruin jopa Zumba-tuntini (ja tätähän ei käy usein) ja lähdin koiran kanssa metsään rauhoittumaan. Tarkoituksenani oli löytää kangasrouskuja suolasieniksi. Niitä löytyikin mukavasti ja kylmäkaapissa komeilee kaksi purkkia suolasieniä. Eipähän mene joulu pilalle, kun saa tehtyä sienisalaatit.

Toinenkin ajatus minulla oli sinne metsään mennessä. Keräsin muutamia yleisimpiä ruokasieniä ja vien ne huomenna töihin. Käymme nämä sienet ensin omassa luokassa oppilaiden kanssa läpi, jonka jälkeen oppilaat saavat hakea omat ekaluokkalaiset kummioppilaansa ja opettaa sienet heille.


Ja tuossahan noita sieniä olisi. Ylhäällä kantarelli, mustatorvisieni ja kangasrousku. Alapuolella vaaleaorakas, joku puniikkitatti, en ole aivan varma mikä, sekä suppilovahvero. Aamulla aion vielä hakea punakärpässienen ja karvarouskuja. 

Ai niin. Tämä piti vielä mainita. Kun tänään pahantuulisena pyyhälsin töistä kotiin, postilaatikossa odotti mukava yllätys, nimittäin tavallinen postikortti. Kyllä se vain on niin, että asian voi toki kertoa vaikka sähköpostilla, mutta perinteinen postikortti ilahduttaa aina enemmän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti