maanantai 4. maaliskuuta 2013

Lomanlopettajaiskokkailut

Eilen päätin tehdä lomanlopettajaisruoaksi jotain Jamie Oliverin kokkikirjasta, joka mulla on ollut kymmenisen vuotta ja josta olen tähän mennessä katsellut vain kuvia. Valitsin ohjeeksi sitruuna-rosmariini-valkosipulimarinoidut porsaan kyljykset kera uunijuuresten, sillä sunnuntaisin tuollainen uuniruoka on parasta. Noh sitten ei muuta kuin marinadin tekoon. Ainekset esille ja pilkkomaan ja sekoittamaan.

Ja marinadistahan tuli mitä ihanimman värinen, todella keväinen. Ohjeessa tosin sanottiin, että sekaan olisi pitänyt laittaa kolmen sitruunan mehu ja kuori. Maistelin marinadia ja jo kahden jälkeen se maistui niin happamalle, etten tohtinut laittaa kolmatta. No enempää en uskaltanut reseptistä poiketa, vaikka mieli olisi tehnyt laittaa joukkoon jotain makeaa. Taitavat nuo Jamien sitruunat olla makeampia kuin ne mitä täältä Pohjolasta saa.
 
Sitten lihat marinadiin ja jääkaappiin. Saivat siellä maustua yli tunnin, jonka jälkeen otin ne huoneen lämpöön ja aloin pilkkomaan juureksia. No sen verran jouduin poikkeamaan reseptistä, että palsternakat olivat kaupasta päässeet loppumaan, joten laitoin kotoisasti luomu porkkanaa. Porkkanan lisäksi vielä Rosamunda-perunoita ja sitten se mielenkiintoisin osio, eli pieniä päärynöitä. Nekään eivät tähän aikaan vuodesta olleet kovin makeita ja se taisi myös vaikuttaa lopputulokseen. No koko komeus uuniin ja lopputulos oli tälläinen.
 
Ihan ei ollut kuin Jamien kirjassa ja maku oli todellakin sitruunainen. Minun mielestäni jopa hieman liian. Mies kyllä söi ihan mielellään ja kiitteli uusista mauista.
 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti