lauantai 3. marraskuuta 2012

Herkuttelua

Viikko vierähti taas. Syyslomakin oli ja meni. Alunperin kuvittelin, että saisin tehtyä syysloman aikana paljon käsitöitä ja rentoutuisin, vaikka tiedossa olikin Helsingin reissu. No käsitöitä en ole ehtinyt tekemään ollenkaan. En loman enkä menneen viikon aikana. Mutta siitä en ole kovin pahoillani tällä kertaa. Nimittäin Helsingissä olimme viettämässä ystäväpariskunnan häitä. Häät olivat intiimit ja vieraita oli alle kaksikymmentä. Vihkimisen jälkeen menimme syömään Sundmansille.

Tuosta Sundmansin ruoasta haluankin nyt kertoa. Aina tulee katseltua televisiosta noita ruokaohjelmia ja mietittyä, että voiko se ruoka oikeasti olla niin hyvää ja erikoista ja nyt tiedän, että voi. Häämenuseen kuului mm. vuohenjuustoa ja punajuurta eri tavoin tehtynä, Siikaa raputäytteellä ja kampasimpukoilla, ankkaa ankanmaksatäytteellä ja tryffeleillä ja perunapyreellä ja lakritsa-vadelma jälkiruoka. Jokaisen ruoan kanssa tietenkin tuli myös omat viininsä. Ruoat näyttivätkin taideteoksilta. Voin sanoa, että en koskaan ennen ole syönyt mitään noin hyvää.
 
 
Tänään meillä on kotonakin ruokana jotain sellaista, mitä en ole ennen maistanut. Mieheni tekee tänään itse pyytämäänsä teertä. En yhtään tiedä, miten mieheni aikoo linnun valmistaa, mutta luotan, että siitä tulee hyvää.
 

Jadekin oli tuolla metsästysreissulla mukana, mutta sillä ei kyllä ollut osuutta teeren löytämisessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti