sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Lohta kolmella tapaa

Huomasinpas, että viimekertaisesta bloggauksesta on kulunut päivää vaille vuosi. Jostain syystä ei inspiraatiota kirjoittamiseen ole ollut. Paljon olen kyllä tehnyt ja kuvaillutkin, mutta blogiin asti ne eivät ole päässeet. No jospa tämä tästä taas. 

Viimeisen puolen vuoden aikana meidän perheessä on tehty ruokaremonttia, tai pikemminkin kokonaista elämäntaparemonttia. Tästä johtuen on tullut kokeiltua kaikenlaisia terveellisempiä reseptejä. Lähinnä suurimpana muutoksena on se, että lautaselta löytyy pääasiassa kasviksia  jonkun proteiinin seurana eli pastoja, riisejä ja perunaa käytämme vähemmän. Myös raakakakkua ja esimerkiksi chian siemeniä on tullut kokeiltua ja syntymäpäivälahjaksi saatu blenderikin on lähes päivittäisessä käytössä. Periaatteenamme kuitenkin on, että kaikkea saa syödä, mikään ei ole kokonaan kiellettyä. Parasta tässä kaikessa on kuitenkin mielestäni se, että muutokset näkyvät ja tuntuvat. Kiloja on karissut mukavasti ja mieli on iloisempi.

Nyt ajattelinkin, että kerään blogiini niitä itsestäni maukkaimpia reseptejä muistiksi itselleni, unohtamatta toki niitä käsitöitäkään. Tässä siis alkuvuoden top 3 lohiruoat.

Savulohisalaatti piparjuurikastikkeella


Uusi vuosi otettiin meillä vastaan savulohisalaatilla. Sinänsä tuossa salaatissa ei ole mitään ihmeellistä, mutta tuo kastike oli mielestäni loistava.



Piparjuurikastikkeeseen tuli 1 prk kermaviiliä, 3 tl piparjuuritahnaa, 2 rkl tuoretta tillia hienonnettuna, 1 rkl sitruunanmehua, 1 tl sokeria, 1/4 tl suolaa ja 1/4 tl mustapippuria. Alkuperäinen resepti taisi löytyä maku.fi-sivulta.

Lohi-avocadosalaatti wasabikastikkeella

Sain joululahjaksi Alexander ja Hanna Gullichsenin ensimmäisen reseptikirjan Safkaa parempaa arkiruokaa ja sieltä on bongattuna tämä resepti.



Korianterilohi

Tämä resepti pompsahti eilen Facebookin mainoksena, ja sopi hyvin lauantaipäivään. Itse en hirveästi tuoreesta korianterista pidä joten sen jätin omasta versiosta pois, mutta lohen marinadiin toki tuli jauhettua korianteria. Lohen marinadiin tuli 1/2 dl soijakastiketta, 1 tl raastettua inkivääriä, 1 tl raastettua sitruunankuorta ja 1/2 tl jauhettua korianteria. Lohta oli noin 200 g ja se marinoitui puoli tuntia jääkaapissa, päälle laitettiin vielä vähän hunajaa ja uuniin 210 astetta ja 12 min.


Lisukkeiden kanssa olin laiska. Valmiita wok-vihanneksia pakastimesta, paistaminen seesamiöljyssä kera inkiväärin, hunajan ja sitruunanmehun. Päälle seesamin siemeniä ja kevätsipuli-chili-lisäkettä (ja vähän pastaa. Alkuperäinen resepti lohelle löytyy Kikkomanin sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti