keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Aamun ihanuudet

Taisin viimeksi mainita, että ruokakokeilussa on ollut myös chian siemenet. Kaksi ehdotonta suosikkiani ovat mantelimaitoon tehty tuorepuuro ja puolukkainen "vispipuuro".

Parasta molemmissa puuroissa on se, että ne tehdään jo edellisenä iltana lähes valmiiksi ja aamulla saa nauttia rauhassa. Nuo chian siemenet eivät itsessään miltään maistu, mutta ehkä se juttu onkin juuri tuo helppous sekä se, että tuo pieni määrä puuroa todellakin pitää nälän kurissa.

Chia puuro
Chia tuorepuuro

0,5 dl chian siemeniä
2,5 dl mantelimaitoa

Sekoitetaan keskenään ja laitetaan yöksi jääkaappiin.

Aamulla höystetään ihanuus banaanin siivuilla, mustikoilla sekä auringonkukan- ja kurpitsan siemenillä.



Chia vispipuuron ohjeen bongasin sisublogista. Tein reseptiin pieniä muutoksia sillä kaapistani sattui löytymään hieman erilaisia aineita.

Chia vispipuuro

Chia vispipuuro


0,5 dl  chiansiemeniä
1 dl    mantelimaitoa
0,75 dl vettä

Anna turvota yön yli.

1,25 dl puolukoita
1       banaani
1 rkl   hunajaa



Aamulla chiageeli ja muut aineet blenderiin ja sekaisin. Puuro maistuu uskomattoman paljon samalle kuin tavallinen vispipuuro, mutta on todellakin helpompaa valmistaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti