tiistai 25. syyskuuta 2012

sieniä sateella

Tänään oli töissä aivan kauhea päivä. Kaikki tekniset laitteet olivat minua vastaan ja neljä oppituntia kuudesta tökki sen takia. Olin niin puhki työpäivän jälkeen, että peruin jopa Zumba-tuntini (ja tätähän ei käy usein) ja lähdin koiran kanssa metsään rauhoittumaan. Tarkoituksenani oli löytää kangasrouskuja suolasieniksi. Niitä löytyikin mukavasti ja kylmäkaapissa komeilee kaksi purkkia suolasieniä. Eipähän mene joulu pilalle, kun saa tehtyä sienisalaatit.

Toinenkin ajatus minulla oli sinne metsään mennessä. Keräsin muutamia yleisimpiä ruokasieniä ja vien ne huomenna töihin. Käymme nämä sienet ensin omassa luokassa oppilaiden kanssa läpi, jonka jälkeen oppilaat saavat hakea omat ekaluokkalaiset kummioppilaansa ja opettaa sienet heille.


Ja tuossahan noita sieniä olisi. Ylhäällä kantarelli, mustatorvisieni ja kangasrousku. Alapuolella vaaleaorakas, joku puniikkitatti, en ole aivan varma mikä, sekä suppilovahvero. Aamulla aion vielä hakea punakärpässienen ja karvarouskuja. 

Ai niin. Tämä piti vielä mainita. Kun tänään pahantuulisena pyyhälsin töistä kotiin, postilaatikossa odotti mukava yllätys, nimittäin tavallinen postikortti. Kyllä se vain on niin, että asian voi toki kertoa vaikka sähköpostilla, mutta perinteinen postikortti ilahduttaa aina enemmän!

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Viikon vinkki käsitöihin ja joulumyyjäisasiaa

Ja tässä se tulee.. Viikon vinkki, jos tarvitset nopeasti jonkun täytetyön koulun käsitöihin. Valmistuu tunnissa jos pitää kiirettä, mutta saa kulumaan vaikka tuplatunnin.


Angry Birdsit massapalloista. Teetin näitä ensimmäisen kerran viime vuonna ja tänä vuonna kaivoin tutun mallin taas esille ja menestys oli taattu. Massapallot maalataan pulloväreillä ja muut osat ovat liimattu huovasta. 
Olen siis testannut nämä kahdesti 4.-luokkalaisten kanssa ja molemmilla kerroilla oppilaat ovat pystyneet tekemään nämä itsenäisesti. Ja nämä open mallithan ovat jääneet ihan kakkosiksi niille, mitä oppilaat ovat tehneet. ;)


Tänään tipahti postista ilmoittautumislomakkeet Haminan Wanhan Holviston jouluun. Samoissa joulumyyjäisissä olin viimekin vuonna ja tarkoitus olisi siis taas lähteä. 

Tarkoituksena olisi myydä taas näitä kukkaroita, joita olen taas saanut yhden valmiiksi asti. Viime vuonna näille vihreille oli kysyntää, joten näitä meinaan nyt aluksi ainakin tehdä. Ostin viime viikonloppuna myös uusia kukkaronkehyksia Kouvolan uudesta Sinellin myymälästä ja nyt voin tehdä myös vähän tilavampia kukkaroita.



Uutena tuotteena meinasin tänä vuonna myydä tällaisia karkkipaperipussukoita. Tätä mallia olen nyt testannut parin vuoden ajan. Tämä kyseinen pussi on pyörinyt salikassini pohjalla jo kaksi vuotta ja kestänyt hyvin ehjänä. Pussi on myös saanut niin paljon huomiota, että luulen, tai ainakin toivoin näiden menevän hyvin kaupaksi. 

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

kollaasi aiemmista töistä

Ajattelin tehdä tällaisen kollaasin töistäni, jotka olen tehnyt aiemmin viime ja tänä vuonna. Nämä kuvat löytyivät ennen vuodatuksen blogistani, mutta kuten moni tietää, sieltä hävisivät kaikki kuvat. En nähnyt mitään järkeä siinä, että alkaisin metsästämään vanhoja kuvia ja palauttamaan niitä vuodatuksen blogiini. Siksi vaihdoin Bloggeriin.


tiistai 11. syyskuuta 2012

Heijastin

Tällä viikolla meidän koulussa, niin kuin varmasti monessa muussakin Suomen koulussa, vietetään liikenneturvallisuusviikkoa.

Tänään meidän luokassa askarrellaan heijastimet. Itse tein tämän mallin, mutta luokassa taidamme tehdä uusimmasta Taika-lehdestä löytyvän pöllö-heijastimen.

 

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Kesälomamuisteloita

Tein eilen iltapalaksi susheja. Niistä tuli mieleeni kesäinen automatka kohteina Pärnu-Riika-Tallinna. Riikassa oli nimittäin sushi-ravintoloita joka kulman takana.


Näissä susheissa oli toisissa kylmäsavulohta, kurkkua ja paprikaa. Toisissa katkarapuja, avocadoa ja tuota punaista merilevävalmistetta.

Mutta tosiaan kesälomareissusta. Ensimmäisenä päivänä ajoimme Tallinnasta tuuliseen Pärnuuseen. Pärnuun kuuluisista hiekkarannoista emme paljon päässeet nauttimaan. 


Seuraavana aamuna lähdimme ajamaan kohti Latviaa. Ja suoraa tietä riitti..


Riikassa olimme kaksi yötä. Kiertelimme vanhassa kaupungissa ja ihastelimme nähtävyyksiä, kiertelimme kauppoja ja tietysti söimme ja joimme hyvin.


Riikasta ajoimme takaisin Tallinnaan. Mukavan loman päätti mukava ilta ystävien kanssa Tallinnassa. 



lauantai 8. syyskuuta 2012

Kukkaro

Huh huh.. vihdoin valmista! Tätä kukkaroa olen tehnyt jo monta monta kuukautta. Into loppui jotenkin kokonaan. Samanlaisia olisi vielä kaksi kesken. Saa nähdä milloin ne valmsituvat...

 

perjantai 7. syyskuuta 2012

Syksyn herkkuja

Mukava huomata, että uudellakin blogilla on jo lukijoita.

Vielä tänäänkään ei tule kirjoitusta käsitöistä. Pakko vielä hehkuttaa nimittäin noita syksyn herkkuja. 

Kävimme mieheni kanssa metsässä katsomassa, josko siellä olisi vielä kantarellejä ja olihan niitä. Osa oli jo mennyt huonoksi, mutta muutama litra niitä silti vielä löytyi.


Puolukoitakin oli paljon ja keräsin niitäkin muutaman litran. Eilen sitten teinkin puolukoista ihanaa vispipuuroa.


Ohjehan on hyvin yksinkertainen

n. 1 lvettä
n. 0.5 l puolukoita
1.5 dl sokeria
hieman suolaa
 n. 1.5 dl mannasuuromoita

Keitin ensin puolukoita noin 15 min ja lisäsin sokerin ja suolan. Vatkasin mannasuurimot joukkoon ja annoin puuron kiehua miedolla lämmöllä n. 10 min. Annoin puuron jäähtyä ja lopuksi vispasin sen. 
Päälle kermaa (tai maitoa ja sokeria, niin kuin mieheni tekee) ja nauttimaan!

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Setterilenkki

Siinä tanner tömisee kun 12 setteriä valtaa metsätien. Se tuli taas tänään todistettua setterilenkillä. On aina mukava huomata miten samanlaisia, mutta silti niin erilaisia kasa saman rotuisia koiria voi olla. 

Yksi yhdistävä tekijä tuntuu ainakin olevan. VESI! Miten nämä aina löytävätkin kaikki kuralammikota ja ojat. Jadekin veti ojien pohjalla kunnon rallia.

  
Yritin valokuviakin ottaa enemmänkin, mutta se osoittautu todella hankalaksi, koska vauhtia oli enemmän kuin tarpeeksi... Aina jonkun kuono jäi pois kuvasta!

  
Mutta kaiken kaikkiaan ja valokuvista huolimatta, oli kyllä onnistunut päivä!

lauantai 1. syyskuuta 2012

Uusi blogi

Pitkän harkinnan jälkeen, päätin alkaa pitämään blogia täällä Bloggerissa. Vuodatuksen sähläilyiden jälkeen, olin jo menettänyt täysin kiinnostukseni koko hommaan. Mutta täällä siis nyt.

Blogini on aluksi varmaan pitkään todella yksinkertaisen näköinen, koska tämän blogin muotoiluista minulla ei ole mitään käsitystä.

Blogin aiheena ovat samat kuin vuodatuksessakin eli käsityöt, irlanninsetteri Jade <3, välillä myös kokkailut ja luonto.

Ehkä se on tämä syksyinen luonto, mistä se innostus sitten taas lähtikin... Olin eilen nimittäin sieni- ja marjametsällä aivan erityisten vieraiden kanssa. Tätini ja hänen miehensä ovat juuri vierailulla Kaliforniasta ja päätimme mennä sienimetsään. Tätini miehelle tämä oli ensimmäinen kerta moisessa puuhassa. Ja hyvin hän pärjäsi. Saaliiksi saimme aikamoiset säkit suppilovahveroita ja kosteikkovahveroita. 



Puolukatkin näyttivät olevan kypsiä ja niitä keräsin muutaman litran.