sunnuntai 2. elokuuta 2015

Oi kantarelli

Ei ole tainnut jäädä kenellekään epäselväksi, että tänä vuonna kantarellejä on paljon. Meillä niitä on syöty nyt kolme päivää putkeen. Rakastan niitä tuoreena. Pakkaseenkin niitä tulee aina laitettua, mutta sinne ne tahtovat jäädä.

En ole tänä vuonna itse päässyt metsään, sillä kesäflunssa on vienyt voimat. Mieheni onkin kantanut sieniä kotiin nyt parina päivänä. Perjantaina tein ihan perus kermaisen kastikkeen pihvien ja perunan seuraksi. Siitä ei tullut mitään kuvia oteltua.

Lauantaina päätin paistaa perjantaita jääneitä perunoita kera sipulin, porkkanan ja tietysti kantarellien. Pari herneenpalkoakin jääkaapista löytyi joten heitin herneetkin mukaan.


Tänään päätin uskaltaa kokeilla tehdä risottoa. Jotenkin on jäänyt kaikista kokkiohjelmista sellainen olo, että sen tekeminen on jonkinlaista salatiedettä. No keittelin kasvisliemen ja pilkoin sipulit ja yrtit valmiiksi ja seurasin ohjetta tarkasti. Ja ai että tuli hyvää!


Sitä en tiedä olisiko tämä kelvannut Hans Välimäelle tai Jamie Oliverille, mutta oma mies ainakin kehui, että ihan ravintolatasoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti